Címlap

Köszöntjük weblapunkon

Győzelem a Népligetben, vereség a Pasarét ellen. Hajszálon múlt...

 

Kedves Játékosok!
Igen fontos két mérkőzés várt szombaton és vasárnap a Halasi Tenisz Club csapatára.
Az ősszel még veretlen halasiaknak először Budapesten az Építők ellen kellett győzni, és ezzel életben tartani az időközben elérhető közelségbe került bajnoki cím esélyét.
A fővárosi mérkőzésen a HTC játékosai szenzációsan játszottak: Domján Tamás, Taskovics Gellért, Koczka Gergely, Vizi Zsombor és Uzalec Srdjan is megnyerte egyéni összecsapását, vagyis már a páros mérkőzések előtt (5-1) eldőlt a találkozó és a két pont sorsa. A ráadásban még egy páros mérkőzést sikerült hozni, így a végeredmény:
Építők TK - Halasi TC 3-6.
Ezek után vasárnap következhetett a valóban sorsdöntővé váló mérkőzés a Pasarét ellen. Tavasszal hatalmas meglepetésre idegenben az újonc Halas 5-4-re győzött, most azonban a szintén feljutásról álmodozó fővárosiak alaposan megerősített csapattal érkeztek vendégségbe.
Már az egyéni mérkőzések során látható volt, hogy ez a Pasarét nem a tavaszi Pasarét... A kifejezetten magas színvonalon teniszező játékosok ellen hiába küzdöttek maximális szívvel és erőbedobással a hazaiak, sajnos az egyéni mérkőzések közül csak kettőt sikerült megnyerni Taskovics Gellért és Vizi Zsombor révén.
Így mindhárom páros összecsapást nyerni kellett volna a végső sikerhez, azonban a nagyobb játéktudás előtt ezúttal fejet kellett hajtani.
Halasi TC - Pasarét TK 2-7
A bajnokságból hátra van még egy idegenbeli mérkőzés a Mártonhegy ellen, de ennek eredményétől függetlenül minden dicséretet megérdemel a halasi csapat, hiszen gyakorlatilag az utolsó pillanatig életben tartotta újoncként aranyos álmait. És ne feledjük: ez a csapat két éve alakult, akkor a III. osztályt veretlenül nyerte, és most egy szinttel feljebb is bravúrosan szerepelt!
A HTC végső helyezése az utolsó forduló után válik ismertté.

 

Hajra Halas!

 

junior siker Budán

Kedves Játékosok!
A hétvégén örömteli eseménnyel lettünk gazdagabbak.

Budapesten a Hill Point Tenisz Klubban szerveztek MTSZ Play and Stay versenyt.
Taskovics Viktor a Halasi TC versenyzője a 9-11 évesek között, zöld pályán (korosztályában 13 fő nevezésével) szép meneteléssel két győzelemmel jutott túl a csoportján.
Ezt követően az elődöntőt és végül az estébe nyúló döntőt is megnyerte (5-3 arányban, 0-3-ról fordítva!)
Aranyéremmel és új tapasztalatokkal térhetett haza.
Köszönjük a szurkolást és támogatást!

 

Kettős győzelemmel kezdte az őszi szezont a HTC

Kedves Játékosok!

A múlt hétvégén folytatódtak a küzdelmek az országos tenisz csapatbajnokság II. osztályában.
A nyáron átigazolásokkal megerősített, de ugyanakkor a sérülések miatt nehéz helyzetben lévő HTC-re két igen fontos mérkőzés várt.
Szombaton Gyulán vendégeskedett a csapat és Domján Tamás, Taskovics Gellért, Koczka Gergely és Uzales Srdjan győzelmeinek köszönhetően az egyéni mérkőzések után 4-2 vezetett a Halas.
A végső csapatsikerhez szükséges páros mérkőzést a Taskovics testvérek hozták, így a HTC fontos, 5-4-es győzelmet aratott.
Vasárnap az az UNIK SE volt hazai pályán az ellenfél, amely tavasszal Budapesten rendkívül szoros mérkőzésen, nem kis szerencsével nyert a halasiak ellen 5-4-re. Kellett tehát a visszavágás, és az egyéni mérkőzések ezúttal is nagy hazai sikereket hoztak.
Domján Tamás 6-2, 6-3-ra, Taskovics Gergely 6-3, 6-1-re, Koczka Gergely 6-2, 6-0-ra, a szintén nyári igazolás Vizi Zsombor pedig 6-0, 6-0-ra (!) győzte le ellenfelét, így ismételten 4-2-es HTC előnnyel fordult a csapat a páros mérkőzésekre.
Itt Taskovics Gellért Koczka Gergellyel az oldalán szintén fölényes győzelemmel (6-0, 6-2) pillanatok alatt bebiztosította a csapatsikert, így ezúttal a két másik halasi páros veresége is belefért - megszületett az újabb HTC győzelem!
Ezzel a halasiak saját kezükbe vették a sorsukat, vagyis ha a hátralévő 3 mérkőzést nyeri a HTC, akkor megszerzi a CSBII bajnoki címét!
Persze ehhez az ellenfeleknek is lesz még egy-két szavunk, különösen ezen a hétvégén, a szintén bajnoki címre pályázó két fővárosi csapatnak.
Szombaton idegenben a roppant erős Építők következik, majd vasárnap hazai pályán következik az igazi rangadó, a jelenlegi éllovas Pasarét ellen valószínűleg a bajnoki cím sorsa dől el.
Várunk minden szurkolót, hiszen az országos csapatbajnokság I. osztálya lehet a tét!
Hajrá HTC
 

XVIII. Jenei-Trade Kupa vegyespáros verseny

Kedves Klubtagok!


Augusztus utolsó szombatján került megrendezésre a HTC legnagyobb hagyománnyal rendelkező versenye, a Jenei Kupa vegyespáros verseny.
Az idei immár a 18. kiírás volt, vagyis - ahogy mondani szokás - nagykorúvá vált ez a verseny. Ebből az alkalomból - a szervezővel való egyeztetés alapján - kalocsai és kiskunmajsai barátainkat is meghívtuk. Nagy örömünkre így 14 páros vett részt az eseményen, az utóbbi évek legnagyobb nevezése volt ez a létszám.
A csoportmérkőzések rendkívül kiegyenlített és nagy csatákat hoztak, nem csak az ellenféllel, de a hatalmas hőséggel is meg kellett birkózniuk a résztvevőknek.
A csoportokból Kis Sándor-Nagy Mariann, Baranyi Ferenc-Misalek Kata, Frei János- Veninger Edit, Bauecker Sándor-Szabóné Csábrády Anikó (Kkmajsa), Szimon Károly-Terbe Ágnes (Kkmajsa), Maróti Csaba-Daskó Teca, Skultéti Csaba-Sándor Brigitta (Kalocsa), Szalai János-Sándor Heni (Kalocsa) jutott a 8 közé, ahonnan szintén óriási küzdelem után az előbbi négy páros folytathatta a mérkőzéseket a négy között.
Már késő délutánra járt az idő, amikor kialakult a végleges helyosztók párosítása.
Előbb a döntő került megrendezése, ahol már valóban nem csak a játékosok, hanem a fáradt izmok is főszerepet kaptak. Nagy csatában győzött a Baranyi-Misalek duó a Kis S.-Nagy M. páros ellen.
A 3. helyért hatalmasat küzdött a majsai Bauecker-Szabóné páros, de végül is ez a kupa is itthon maradt a Frei-Veninger duó révén.
Az egész napot rendkívül sportszerű játék, nagy csaták, remek hangulat - nem csak a pályán, de a teraszon is (grillfalatokkal fűszerezve) - jellemezte. A magas színvonalat jól tükrözi, hogy az eredményhirdetésre 19 órakor került sor, melyen részt vett a támogató Jenei Trade Kft. képviseletében Jenei Szabolcs is, aki átadta a kupákat és a jutalmakat a díjazottaknak.
Köszönjük a rendezést a Jenei Trade Kft-nek, a részvételt a nevezőknek - külön a kalocsai és majsai teniszezőknek.
Reméljük jövőre legalább ilyen magas színvonalú és létszámú versenyen ismét vendégül láthatjuk a hazai játékosokon kívül vidéki barátainkat is.
XVIII. Jenei-Trade Kupa végeredmény:
1. Baranyi Ferenc - Misalek Kata
2. Kis Sánor - Nagy Mariann
3. Frei János-Veninger Edit
4. Bauecker Sándor-Szabóné Csábrády Anikó (Kkmajsa)
 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kiemelt Weblapok:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Köszönjük a támogatást!
Kép találomra
fak_nagy_resize.jpg
Névnap
Ma 2021. május 06., csütörtök, Ivett és Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
Látogatók
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa19
mod_vvisit_counterTegnap98
mod_vvisit_counterEzen a héten325
mod_vvisit_counterEbben a hónapban517
mod_vvisit_counterÖsszesen329436

Online (20 minutes ago): 2
Your IP: 18.207.253.100
,
Today: máj. 06, 2021